Jag är introvert! Det förklarar så mycket.

Lånade en av min mormors hemmets journal tidningar till jobbet i helgen och där hade de en artikel om introvert. Tänkte att det låter ganska mysko så jag började läsa vad det egentligen var om. Dock slog det mig ganska snabbt att det faktiskt var om mig. Jag är introvert och det förklarar så mycket om hur jag är som person och hur jag reagerar när jag är runt människor.  

Du är övervägande en introvert person och har en tendens att vara inåtvänd. Du hämtar energi från ditt inre liv av tankar, reflektioner och beslut.

Du uppfattar det som störande och överväldigande att ha för många människor omkring dig. Du föredrar samtal som går på djupet med en person åt gången.

Du tänker efter innan du svarar och tycker inte om att bli avbruten. Du är ansvarsfull, kreativ och har starka analytiska förmågor.

Din introverta hjärna
Din hjärna har låg tolerans för signalämnet dopamin. Därför blir du nervös och utmattad när det frigörs för mycket dopamin, som till exempel vid sociala tillställningar.

Introverta personer reagerar positivt på det lugnande ämnet acetylcholin som frigörs när du till exempel läser eller tecknar.

 

För att vara på den säkra sidan testade jag tom testet på http://iform.se/introvert och texten som är citerad över är tagen från mitt resultat på sidan. Får erkänna att det känns som mig.

 

Så hej jag heter Linda och jag är introvert.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s